Poletje na Rogli

Na Rogli je sveže, tudi ko v dolinah pritiska poletna vročina

Svežina pohorskih gozdov vabi na Pot med krošnjami Pohorje na Roglo, kjer bomo tudi to poletje poskrbeli za celo vrsto privlačnih aktivnosti tako za otroke kot tudi za odrasle. Gozdovi pokrivajo več kot 70 % Pohorja, kar ustvarja izjemno blagodejno klimo. Že sam sprehod med krošnjami dreves osveži telo in duha, saj poleti na Rogli, ki leži na 1500 m nadmorske višine, temperature redko presežejo 22 °C.

Med pestrim dogajanjem se za vsakogar najde kaj osvežujoče privlačnega. Vse aktualne informacije spremljajte na straneh IG in FB.

Sobotne otroške ustvarjalnice

Skrivnostni pohorski gozdovi so pravi navdih za ustvarjanje. Otroške delavnice na Poti med krošnjami so tematsko zato povezane prav z ljubkimi živalcami, ki domujejo tudi na Rogli. Otroci bodo skozi ustvarjanje izvedeli več o živalskem svetu in hkrati brusili svojo domišljijo. Na poletnih delavnicah se bodo posvetili izdelavi mišk, sovic in čebelic. Ustvarjalnice so za otroke brezplačne prav tako ves potrebni material in pomoč pri izdelavi.

Teme in termini otroških delavnic:

Čebelice med krošnjami – 25. junija od 10. do 13. ure

Sovice med krošnjami – 30. julija od 10. do 13. ure

Metulji med krošnjami – 27. avgusta od 10. do 13. ure

V nedeljo, 10. julija, pa bodo otroške delavnice na temo Žabje družine potekale tudi v sklopu Družinskega dneva na Rogli.

 

Veveriček Emil išče zaklad

Obisk Poti med krošnjami je odlična priložnost za zabavno in poučno iskanje zaklada, ki ga vedno znova pogreša veveriček Emil, priljubljena maskota razgledne poti. Uspešno sestavljeno skrito geslo ne vodi le do izgubljenega zaklada, ampak tudi do privlačnih nagrad. Pri iskanju zaklada lahko sodelujejo vsi otroci, ki jim tudi v času počitnic radovednost na da miru. Zloženko z navodili prejmejo kar ob nakupu vstopnice za obisk Poti med krošnjami.

S kozarcem med krošnjami

Svojevrstno razvajanje brbončic z osvežujočim razgledom bo pričaral Salon VinDel on Tour, ki bo na Pot med krošnje Pohorje pripeljal izbrana vina in gurmanske užitke. Prireditev ponuja srečanja z vrhunskimi vinarji in avtorji okusov ter pokušanja na izjemni lokaciji razgledne poti in stolpa, več kot 20 metrov nad tlemi.

Salon VinDel on Tour vabi na Pot med krošnje Pohorje 2. julija in 6. avgusta.