Nasvet za izlet v bližini

Kaj početi po raziskovanju Poti med krošnjami

Rogla

Rogla
www.rogla.eu/si/

Rogla je prava izbira za vse, ki svoj življenjski slog povezujejo z aktivnim preživljanjem svojega prostega časa v naravi. Njena zmes nepozabne narave, prijetne srednjegorske klime, številnih priložnosti za šport, rekreacijo, zdravje in dobro počutje, pristnih kulinaričnih dobrot in razigranih pustolovščin zbuja navdušenje obiskovalcev v vsakem letnem času.

Center Noordung

Center Noordung
www.center-noordung.si/

Center Noordung v Vitanju odkriva skrivnosti vesolja z virtualno resničnostjo, projekcijami in razstavami.

Vitanje, majčken podeželski kraj, skrit med Vitanjske Karavanke in Pohorje, skriva futuristični objekt, zasnovan po ideji vesoljske postaje Hermana Potočnika: Center Noordung, ki vas popelje  v svet neskončnosti.

Cenik vstopnic in odpiralni čas preverite tukaj.

Terme Zreče

Terme Zreče
www.terme-zrece.eu/si/

Terme Zreče so eden tistih redkih prostorov na svetu, kjer se lahko mirno sprostite in si napolnite baterije. Odpirajo letnim časom prilagojene zgodbe z navdihom iz izjemne narave, neponovljivimi doživetji, bogato kulinarično tradicijo in prijaznimi gostitelji.

Žička kartuzija

Žička kartuzija
bit.ly/3qKjig6

Žička kartuzija je nekdanji samostan, nekoč dom »belih menihov«, danes pa mesto za sprostitev, pobeg od vrveža, koncert ali celo – pravljično poroko.

Žička kartuzija je skrivnostna lepotica, ki stoletja buri duhove. Enkrat med pozabljenima letoma 1160 in 1165 je štajerski mejni grof Otakar III. Traungavec, ki je rad obiskoval Slovenske Konjice, v odmaknjeni Dolini svetega Janeza Krstnika ukazal zgraditi domovanje francoskih kartuzijanov. Od takrat Žička kartuzija zbuja posebno energijo: tam vladata spoštljiva spokojnost in poosebljeni mir. Izlet za sprostitev.