Potep po Rimski cesti

Potep po Rimski cesti

7.avgust

Poletno nočno nebo nam ponuja odlično iztočnico za sprehod skozi objekte, ki se nahajajo v naši Galaksiji ali Rimski cesti.

Ogledali si bomo območje središča Rimske ceste in najznačilnejše objekte globokega neba, ki jih na poletnem nočnem nebu kar mrgoli: razsute in kroglaste zvezdne kopice, planetarne meglice in plinske meglice. Prav tako bomo opazovali eno od najlepših dvojnih zvezd – Albireo v Labodu, ki ju sestavljata rumena in modra zvezda.

V nadaljevanju bomo naše potepanje razširili še na objekte izven Rimske ceste. Ogledali si bomo eno od naših sosednjih galaksij-Andromedino galaksijo, ter opazovali, kaj se zgodi, ko večja galaksija »požira« manjšo. Na našem »astronomskem jedilniku« bosta prav tako planeta Jupiter in Saturn.Poletno nočno nebo nam ponuja odlično iztočnico za sprehod skozi objekte, ki se nahajajo v naši Galaksiji ali Rimski cesti.

Ogledali si bomo območje središča Rimske ceste in najznačilnejše objekte globokega neba, ki jih na poletnem nočnem nebu kar mrgoli: razsute in kroglaste zvezdne kopice, planetarne meglice in plinske meglice. Prav tako bomo opazovali eno od najlepših dvojnih zvezd – Albireo v Labodu, ki ju sestavljata rumena in modra zvezda. V nadaljevanju bomo naše potepanje razširili še na objekte izven Rimske ceste. Ogledali si bomo eno od naših sosednjih galaksij-Andromedino galaksijo, ter opazovali, kaj se zgodi, ko večja galaksija »požira« manjšo.

Na našem »astronomskem jedilniku« bosta prav tako planeta Jupiter in Saturn.

Zaradi omejenega števila obiskovalcev je predhodna prijava obvezna najkasneje do četrtka, 5. 8.2021 na info@potpohorje.si.

Vabljeni!